PHALAENOPSIS- o plantă unică, elegantă şi durabilă

 Termenul de « phalaenopsis » provine din punct de vedere etimologic, din grecescul “phalaina” care se traduce prin “fluture sau molie” si din grecescul « opsis » care semnfica « asemanator ». Asadar, vom vorbi despre o planta ale carei flori sunt similare cu fluturii aflati in zbor. Genul cuprinde numeroase specii dintre care au fost catalogati si multi hibrizi. Cateva specii, demn de a fi mentionate sunt : Phalaenopsis amabilis (este specia cea mai cultivata), Phalaenopsis aphrodite, Phalaenopsis equestris, Phalaenopsis sanderiana, Phalaenopsis schilleriana, Phalaenopsis stuartiana, Phalaenopsis violacea, etc.
Phalenopsis, ca planta ornamentala de interior (Phalaenopsis alb) se poate comanda online si livra in Bucuresti si Cluj-Napoca. Sau daca preferati un exemplar mai deosebit, puteti oferi orhideea Phalaenopsis mov persoanelor dragi din Bucuresti si Cluj-Napoca.
Phalaenopsis este orhideea care poate fi cultivata usor in camera. Atat timp cat conditiile de lumina, temperatura si umiditate sunt respectate, planta o sa se dezvolte in conditii normale. Phalaenopsis are frunzele carnoase si destul de lungi. Culoarea lor indica cantitatea de apa pe care o primeste planta. O orhidee sanatoasa are frunzele de culoarea verde deschis. Daca sunt inchise la culoare, inseamna ca planta nu primeste destula apa, iar daca sunt galben-verzui inseamna ca primeste prea multa si in acest caz e recomandat sa opriti udarea pentru cateva saptamani. In general, planta se uda o data pe saptamana in timpul iernii si de doua ori cand vremea se incalzeste si aerul devine mai uscat. Intotdeauna, la udat, apa se toarna la radacina. Cand udati orhideele, este bine sa evitati frunzele iar dupa udare surplusul de apa adunat in tavita ghiveciului trebuie inlaturat. Phalaenopsis e una din cele mai apreciate plante de interior cu flori si una dintre cele mai rezistente.  Oferiti planta Phalaenopsis persoanelor dragi din Romania!
Phalaenopsis este o orhidee cu crestere monopoidala. Radacinile sale sunt fragile si adera de peretii vasului si de plantele vecine, motiv pentru planta nu se muta prea des din loc daca si-a gasit un microclimat favorabil. E de preferinta sa stea intr-un ghiveci transparent, din plastic, deoarece radacinile au nevoie de lumina pentru realizarea fotosintezei. Alt aspect important de retinut e faptul ca radacinile care ies din ghiveci nu trebuie taiate. Ca si conditii de lumina, locul ideal unde puteti  amplasa planta e la o fereastra cu perdea, unde sa aiba suficienta lumina, dar in acelasi timp sa fie protejata de razele directe ale soarelui.
Florile de Phalaenopsis sunt fragile si sunt asezate in inflorescente lungi drepte si arcuite. Inflorirea are loc in sezoane diferite, in functie de specie; insa foarte multe specii au capacitatea de a inflori tot anul. Florile pot avea culorile alb, roz,mov, galben, verde si diverse combinatii. Administrarea de ingrasamant, ca si substanta fertilizatoare va avea efecte benefice asupra cresterii si infloririi plantei. Cantitatea de ingrasamant recomandata depinde de specie, de perioada din an precum si de starea generala a plantei. E important sa cititi inainte de administrarea ingrasamantului lichid, instructiunile de folosire. De asemenea, va recomandam sa udati planta abundent inainte de a aplica substanta fertilizatoare, care va fi diluata in prealabil cu apa, si nu turnata direct pe planta.
Este important sa se retina ca temperatura limita inferioara pentru mentinerea florilor odataformate este de 15 grade C, limita sub care are loc brunificarea si caderea butonilor florali. Inductia florala este favorizata de variatiile mai mari de temperatura  intre zi si noapte. In acest scop, sunt suficiente cateva saptamani in care temperatura diurna sa fie de 16 grade C si cea nocturna de 13 grade C. Temperatura ideala pentru Phalaenopsis este 15-16 grade C noaptea si 20-26 grade C in timpul zilei.
Am mentionat la inceput faptul ca Phalaenopsis este o planta eleganta. Nu intamplator, deoarece unicitatea florilor sale, i-a indemnat pe floristii nostri sa realizeze buchete cu orhidee, dintre cele mai distinse care se livreaza in Bucuresti si Cluj-Napoca in max 4 ore!