Care sunt florile potrivite pentru fiecare zodie

Persoanele aflate sub același semn zodiacal se caracterizează prin anumite trăsături comune, prin preferințe asemănătoare și se spune că fiecare ar trebui să țină seama de anumite elemente ce aduc noroc zodiei sale. Zodiacul atribuie fiecărei zodii câte o culoare norocoasă, un număr norocos, o zi a săptămânii norocoasă, dar și flori norocoase.

Astfel, conform zodiacului, fiecare dintre noi avem o compatibilitate cu o anumită floare sau cu un grup de flori. Dacă vrei să ai mai mult noroc, e foarte indicat să te înconjori cât mai des de florile specifice zodiei tale. De asemenea, dacă doreşti să faci un cadou ținând cont de aceste compatibilități sau dacă știi că persoana căreia îi dăruiești florile se ghidează după ce spun astrele, îți recomandăm cele mai potrivite buchete pentru fiecare zodie în parte.

Berbec
Pentru persoanele născute în această zodie floarea caraceristică este caprifoiul. În aceeaşi măsură însă li se potrivesc crinii şi crizantemele. Vitalitatea, energia şi buna dispoziţie sunt elementele definitorii pentru berbeci, iar florile potrivite acestei zodii denotă exact aceste atribute.

1488202138buchet_crini_trandafiri_si_crizanteme_465_580

 

Taur
Floarea caracteristică acestei zodii este fără îndoială macul. Deşi încăpăţânaţi, taurii sunt şi firi romantice şi fragile, asemeni florii ce-i reprezintă. Pe lânga mac, margaretele, violetele, orhideele şi trandafirii sunt, la rândul lor, flori foarte potrivite pentru nativii din Taur.

1457958479buchet_cu_trandafiri_i_orhidee_465_580                        1469444976buchet_solidago_limonium_i_flori_albe

 

Gemeni
Dacă îţi doreşti să faci fericită o persoană din această zodie, oferă-i un buchet din lavandă. Aceasta este floarea specifică gemenilor. Ingeniozitatea şi sociabilitatea sunt atributele acestei zodii, iar alături de lavandă, gemenilor le mai poţi oferi orhidee sau liliac.

 

1488202066buchet_orhidee_cymbidium_frezii_si_frunze_cordyline_465_580                      1460960090buchet_liliac

Rac
Firi sensibile şi emotive, persoanele aflate sub acest semn zodiacal au ca floare carcateristică trandafirul alb. Albul este cel mai potrivit când alegi un buchet pentru o persoană din zodia Rac. Crinii albi şi lotusul sunt şi ele alegeri excelente. De asemenea, dacă îţi doreşti să oferi o plantă la ghiveci, muşcata albă e o opţiune demnă de luat în considerare.

resize_fix (1)

Leu
Firi solare, naturale şi deschise, leii s-ar bucura nespus de un buchet care să conţină floarea-soarelui, floarea caracteristică acestei zodii. Culorile luminoase îi încântă pe lei, aşa că daliile, trandafirii galbeni sau gălbenelele sunt alegeri la fel de potrivite.

1469525708buchet_orhidee_floarea_soarelui_si_gerbera

Fecioară
Persoane pragmatice, dar şi delicate, cei din această zodie au crizantema ca floare reprezentativă. Primăvara însă nu există alegere mai potrivită decât un buchet din narcise, în ton cu personalitatea lor. Dacă  alegi o plantă la ghiveci, iedera sau violetele africane nu dau greş.

resize_fix (2)

Balanţă
Pe balanţe le cucereşti cu un buchet sau un aranjament floral format din hortensii, trandafiri, albăstrele sau margarete. Persoane sensibile, preferă buchetele cochete.

1374051220buchet_trandafiri_hydrangea_lalele_garoafe_cordyline_aralia                   DSC_0006

Scorpion

Persoane vesele, hotărâte, scorpionilor li se potrivesc buchetele în culori puternice. Bujorii, trandafirii şi anemonele sunt ideale pentru a le face o surpriză plăcută. Dacă alegi o plantă la ghiveci, cactuşii sunt cei mai potriviţi.

1361969085buchet_7_bujori_5ar                    1461832324buchet_35_trandafiri_multicolori_465_580


Săgetător

Cuvântul caracteristic pentru săgetători este „libertate”. Preferă simplitatea şi naturaleţea, de aceea florile ideale pentru ei sunt narcisele, lalelele sau bujorii. Primăvara sunt cei mai fericiţi deoarece florile lor preferate sunt peste tot.

DSC_0227

Capricorn
Garoafa este cu siguranţă floarea cea mai adecvată pentru cei din zodia Capricorn. Panseluţele, cameliile şi calele sunt de asemenea potrivite pentru nativii din capricorn, firi ambiţioase şi hotărâte.

resize_fix (3)

Vărsător
Nonconformişti şi dornici de noutăţi, vărsătorii au ca floare caracteristică orhideea. Buchetele sau arsanjamentele florale care conţin flori mai deosebite, cum ar fi protea, strelitzia sau solidago, îi vor încânta pe vărsători în mod sigur.

1469444700aranjament_din_flori_exotice_465_580

Peşti
Persoane sensibile şi prietenoase, cei din această zodie au lotusul ca floare definitorie. Irişii, florile de nu-mă-uita, liliacul sunt şi ele flori potrivite a fi oferite celor născuţi în zodia Peşti.

resize_fix (4)

Dăruirea florilor în funcţie de zodie este o idee excelentă şi pentru cei care sunt în impas când vine vorba despre alegerea buchetului. Dacă nu ştii ce flori preferă, dar îi ştii zodia, optează pentru florile compatibile cu zodia ei. Cu siguranţă îi va face plăcere să primească un buchet de flori sau un aranjament floral care se potriveşte cu personalitatea ei.