magnolia.ro

De ce este ziua de Sânziene o sărbătoare a bucuriei

23 Iunie 2017
De ce este ziua de Sânziene o sărbătoare a bucuriei

24 iunie este o zi cu o importantă semnificaţie religioasă pentru creştinii ortodocşi, sărbătorindu-se naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, dar este şi ziua cunoscută popular drept Sânzienele sau Drăgaica.

Sărbătoarea de Sânziene îşi are originea într-un cult solar străvechi, fiind considerată o zi a bucuriei solare. În credinţa populară, Sânzienele sunt înfăţişate drept zâne bune, preotese ale soarelui care trăiesc în locuri neumblate de oameni.

Sărbătoarea de Sânziene are o strânsă legătură cu florile de sânziene, folosite în această zi la diferite practici populare de aflare a ursitei, a norocului în gospodărie, iar florile culese în dimineaţa acestei zile erau păstrate peste an pentru a proteja de boli, a aduce rod bogat ogoarelor şi pentru a aduce noroc.

Fiind o zi în care celebrăm soarele, dar şi persoanele care poartă numele de Sânziana, am  pregătit  buchete speciale cu  flori de Sânziene. Alege buchete luminoase, solare, precum şi aranjamente florale pline de culoare şi optimism .

    buchet_galben_auriu_465_580  Buchet de sanziene

Pentru a ura celor dragi o vară frumoasă, comandă buchete cu flori de sânziene sau buchete colorate şi le vei aduce lumina soarelui în casă şi în suflet. Nu uita de gesturile frumoase pentru cei din jurul tău şi vei fi răsplătit cu zâmbete sincere.

De ce este ziua de Sânziene o sărbătoare a bucurieiDe ce este ziua de Sânziene o sărbătoare a bucurieiDe ce este ziua de Sânziene o sărbătoare a bucurieiDe ce este ziua de Sânziene o sărbătoare a bucuriei