magnolia.ro

5 flori ideale pentru decorul mesei de Paște

18 Mai 2022
5 flori ideale pentru decorul mesei de Paște

Paștele este sărbătoarea ce marchează fiecare primăvară. O sărbătoare ce simbolizează renașterea și noile începuturi nu are cum să nu fie corelată și cu ceea ce se întâmplă în natură în această perioadă. Florile de primăvară sunt cel mai bun exemplu al faptului că natura renaște în cel mai frumos mod în fiecare an.

Astfel, pe lângă bunătățile culinare, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească florile. Există câteva flori ce au devenit de-a lungul timpului adevărate simboluri pentru sărbătoarea pascală. Iată care sunt acestea și ce semnificații au ele dacă le așezi în casă sau le dăruiești celor apropiați de Paște:

Crini
Dintre toate florile, crinii sunt florile care transmit cel mai puternic un mesaj religios, în special crinii albi. Simbol al purității, curățeniei sufletești și al speranței, florile de crin sunt o alegere foarte bună pentru a-ți înfrumuseța casa într-o zi de sărbătoare și pentru a transmite o energie bună întregii familii.
 

Narcise
De obicei, narcisele înfloresc în perioada sărbătorii de Paște, iar narcisele galbene sunt cele care transmit cel mai bine semtimentul de fericire datorită culorii lor. Galbenul este simbolul soarelui, al vieții, al prieteniei. De aceea este recomandat ca în ziua de Paște să ai pe masă o vază sau un aranjament floral cu narcise.

Lalele
Un alt simbol al primăverii, lalelele sunt perfecte pentru a fi așezate pe masa de Paște sau pentru a le oferi dacă mergi în vizită. Semnifică iubirea și trăinicia sentimentelor, în ciuda dificultăților sau obstacolelor. De asemenea, lalelele sunt și simbolul iertării.         

Un aranjament de Paște cu lalele colorate, hortensii și trandafiri va colora masa de Paște în cel mai frumos mod.

Acest aranjament este ideal și pentru a transmite urări calde celor dragi pe care nu-i poți vizita. Sigur primirea unui astfel de cadou în preajma sărbătorilor pascale îi va face să te simtă mai aproape.

Crizanteme

Deși nu sunt flori specifice primăverii, crizantemele sunt simbolul loialității, sunt flori vesele și simbolizează bucuria. Cele în culori calde precum galben sau portocaliu sunt o alegere inspirată pentru aranjamentul festiv pe care să îl așezi pe masa de Paște.

Cale

Forma calelor seamănă cu o trompetă și se spune că îngerii cântau bucuria învierii cu ajutorul lor. Sunt simbolul tinereții, al renașterii, devotamentului și al divinității. Într-un aranjament floral sau într-un buchet elegant, calele vor fi o alegere foarte bună pentru un cadou de Paște.

Florile, indiferent de tipul lor, sunt modalități de înfrumusețare a oricărei zile, cu atât mai mult a unei zile de sărbătoare. Poți comanda pentru masa de Paște un aranjament floral sau un buchet de flori din colecția Flori de Paște. În plus, cu flori poți fi alături și de cei dragi care nu-ți sunt aproape în acest an de Paște.