magnolia.ro

Gerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații are

15 Noiembrie 2021
Gerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații are

Când te gândești la un buchet de flori pe care să-l oferi cuiva drag, Gerbera este o floare pe care o poți alege cu încredere de fiecare dată. Într-o singură culoare, într-un mix de culori sau combinată cu alte flori, gerbera este o sursă de culoare și bună dispoziție și face din orice buchet unul foarte atractiv.

Originea plantei și etimologia cuvântului “gerbera”

Gerbera a fost descoperită în anul 1884 în Africa de Sud de către Robert Jameson, cel după care și-a primit și numele științific, Gerbera jamsonii. Numele de “gerbera”, devenit și denumire populară, provine de la naturalistul german Traugott Gerber.
Cultivarea acestei plante a început în Anglia în anul 1890, iar de atunci calitatea florilor și varietatea de culori au crescut extrem de mult.

Ce semnifică florile de gerbera și cu ce ocazie le dăruiești?

La fel ca fiecare floare, și gerbera se remarcă prin câteva semificații pe care e bine să le știi dacă vrei să faci un cadou cu un anumit simbol. Inocența și veselia sunt cele mai puternice semnificații, însă, în funcție de culoarea florilor, simbolurile sunt mai variate, așa că atenție la ce mesaj vrei să transmiți. În funcție de acesta vei alege și culoarea gerberei.

Gerbera galbenă este foarte asemănătoare cu floarea-soarelui, așa că multe dintre semnificațiile acesteia îi revin și gerberei.

Buna dispoziție și fericirea este ceea ce transmiți atunci când dăruiești un buchet cu gerbera de culoare galbenă. Această culoare este potrivită pentru persoanele pe care le cunoști bine și poate fi aleasă în buchetele de flori indiferent de ocazie sau de vârsta persoanei căreia îi dăruiești florile.

Gerbera de culoare albă reprezintă admirația, sinceritatea și inocența. Este floarea asociată copiilor, așa că un buchet format din gerbera de culoare albă poate fi dăruit cu succes cu ocazia venirii pe lume a unui copil sau la botezul unui copil.

Culoarea roșie este tradusă prin vitalitate și energie. De aceea un buchet cu gerbera de culoare roșie este potrivit pentru persoanele pline de viață. Bineînțeles că roșul te duce cu gândul și la iubire, așa că un astfel de buchet poate fi dăruit cu orice ocazie persoanei pe care o iubești.

Culoarea roz a gerberei semnifică prietenia, dar și aprecierea așa că alege un buchet cu gerbera roz pentru a-l dărui persoanelor foarte apropiate de ziua lor de naștere, pentru a le mulțumi, a le felicita.

Un buchet cu gerbera multicoloră este perfect pentru persoanele entuziaste sau atunci când vrei să readuci buna dispoziție în viața cuiva drag. Multitudinea de culori energizează și readuc optimismul.

Iată că nu ai cum să greșești atunci când alegi un buchet ce conține frumoasele și rezistententele gerbere. Trebuie doar să ții cont și de culoarea acestora. În colecția noastră specială găsești buchete de gerbera pentru toate ocaziile. Alege ceea ce se potrivește mai bine și adu zâmbete în jurul tău!

Gerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații areGerbera- cu ce ocazie să o dăruiești și ce semnificații are