Purifică aerul locuinţei cu ajutorul plantelor!

plante care purifica aerul

Energia locuinţei tale este influenţată de numeroase elemente. Ai fi surprins să afli rolul extaordinar al plantelor în obţinerea unei energii pozitive. Forma plantelor, locul unde sunt poziţionate, dar şi cantitatea de oxigen emanată contribuie la atmosfera generală din casă. Rolul plantelor nu se rezumă la oxigenul degajat, ci chiar mai importantă este capacitatea unor plante de a purifica aerul, prin atragerea toxinelor, extrem de nocive organismului.

Pentru sănătatea membrilor familiei şi pentru o stare generală de bine, Florăria Magnolia îți recomandă câteva plante la ghiveci extrem de uşor de întreţinut, dar cu efecte miraculoase asupra aerului din locuinţă.

 

Cercetările arată că una dintre cele mai potrivite plante pentru a fi aşezată într-un mediu închis este Spathiphyllum sau Crinul păcii.

Pe lângă aspectul decorativ, este un foarte bun oxigenator şi purificator al aerului. Printre substanţele absorbite şi eliminate de Crinul păcii se numără amoniacul, acetona, xilenul, benzenul, substante extrem de nocive organismului uman. De asemenea, elimină sporii de mucegai.

Comandă Spathiphyllum (Crinul păcii)

Plantele din categoria palmierilor sunt şi ele extrem de utile în purificarea aerului. Phoenix, Areca, Rhapis sunt câteva dintre ele. Foarte adecvate pentru amplasarea în living sau în spaţii mai generoase datorită dimensiunilor mai mari la maturitate. Acestea elimină formaldehida, amoniacul, monoxidul de carbon, cloroformul.

O altă plantă recunoscută pentru proprietăţile deosebite de purificare a aerului este Epipremnum. Ea ajută la eliminarea formaldehidei şi a monoxidului de carbon, fiind astfel potrivită a fi aşezată lângă intrarea în casă dacă aceasta este orientată înspre o stadă poluată de maşini.

Dracaena (marginata, fragrans, deremensis) este şi ea o specie ce contribuie la menţinerea unui aer curat. Toluenul, benzenul şi xilenul sunt doar câeva dintre substanţele nocive absorbite de Dracaena.

Anthurium sau Planta Flamingo este şi ea recunoscută nu doar pentru frumuseţea sa, ci şi pentru capacitatea de a absorbi formaldehidele, amoniacul, xilenul. Este recomandată amplasarea în jurul copiatoarelor, a imprimantelor sau într-o încăpere unde se lucrează cu adezivi.

Comandă planta Anthurium

Ferigile, iedera, Pachira, Philodendronul sau Clorophitumul nu sunt de neglijat. Fiecare are un important rol în eliminarea substanţelor toxice.

Aerul mai proaspăt din locuinţele noastre poate fi, aşadar, foarte uşor asigurat dacă alegem plantele potrivite şi le aşezăm în locurile potrivite. Ai grijă de sănătatea familiei tale şi vei vedea că întreaga locuinţă va avea o altă energie.