magnolia.ro

Cum să verifici în 3 pași dacă florile pe care le cumperi sunt proaspete

19 Iunie 2017
Cum să verifici în 3 pași dacă florile pe care le cumperi sunt proaspete

Calitatea și prospețimea florilor sunt esențiale dacă vrei ca buchetul sau aranjamentul floral pe care îl cumperi dintr-o florărie să dureze cât mai mult. Dar știi cum să verifici dacă florile sunt cu adevărat proaspete?

Iată cele mai importante 3 aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când intri într-o florărie și alegi florile:

1. Verifică frunzele. O floare proaspătă are frunze ferme, de o culoare verde intens. Dacă acestea sunt îngălbenite, maronii sau foarte moi, înseamnă că florile au fost tăiate cu destul de mult timp în urmă sau că nu au fost păstrate în condiții optime.

2. Uită-te cu atenție la culoarea florilor. Dacă petalele sunt ușor transparente, decolorate, și-au pierdut strălucirea sau au marginile maronii, e un indiciu că florile nu sunt proaspete. Cu cât florile sunt mai puțin deschise, cu atât vor dura mai mult. De aceea se recomandă să alegi flori îmbobocite în defavoarea celor deja înflorite.

3.  Verifică aspectul tulpinilor.  Îți vor indica și ele prospețimea florilor tăiate. Tulpinile trebuie să fie curate, fără miros neplăcut și să aibă o consistență tare. Dacă tulpinile sunt moi, prezintă un miros neplăcut sau chiar sunt acoperite de o peliculă lipicioasă, înseamnă că au fost atacate de bacterii, așa că se vor ofili în scurt timp.

Dacă aceste 3 elemente ale florii corespund calităților pe care le-am enumerat, poți cumpăra cu încredere florile pentru că înseamnă că sunt proaspete și au fost păstrate în condiții de lumină și temperatură adecvate.

Alege întotdeauna flori de calitate dacă vrei să impresionezi. Nimeni nu apreciază dacă primește un buchet de flori care se usucă a doua zi. Vezi aici buchete cu flori de calitate premium și gândește-te că florile înseamnă bucurie. Cu cât durează mai mult, cu atât va fi mai bucuroasă și persoana care le primește.

Cum să verifici în 3 pași dacă florile pe care le cumperi sunt proaspete